APUNTS DEL PLE EXTRAORDINÀRI DEL 30.03.12

divendres, 20 d’abril del 2012


MESURES ADOPTADES PER L’AJUNTAMENT DE TORDERA EN EL PLA D’AJUST PREVIST EN EL REIAL DECRET LLEI 4/2012 (VIGÈNCIA 10 ANYS)

  • Es modifica la taxa anual de creixement que del 2009 al 2011 s’ha considerat del 6% i que passarà del 2012 fins al 2022 del 3%.  L’ajuntament es compromet a revisar aquesta taxa i si no es compleix, prendre mesures per mantenir el nivell d’ingressos que s’hagin previst.
  • L’ajuntament va augmentar la taxa de l’IBI el 10% en el Ple celebrat el 22.12.11. Aquesta taxa és de competència municipal, però l’estat espanyol també l’augmenta un 10% més i l’ajuntament opta per fer també aquest increment a més de l’altra.
  • No es podrà fer cap més operació de crèdit
  • Congelació de salaris pels exercicis 2013 i 2014. A partir del 2015 s’estima un increment anual del 2%.
  • Reducció d’efectius, prolongació de jornada i hores extres.
  • Com a mesures excepcionals es reduiran fins un 10% el consum d’energia elèctrica, activitats festives i transport escolar i urbà entre els exercicis 2013 i 2015.
  • Reducció de fins un 50% de les aportacions a fundacions per l’exercici 2013
  • També es preveu fer una revisió cadastral per actualitzar el preus dels edificis i habitatges. 

A grans trets aquest és el Pla d’ajust que presenta l’ajuntament de Tordera per tal d’aconseguir el crèdit dels 12 milions aprox. que deu als proveïdors.
Hem d’esperar per veure si s’acceptarà o no per part del govern espanyol.
Si s’accepta, als torderencs ens esperen temps difícils i de sacrificis econòmics i socials doncs la situació de l’ajuntament no és bona, és més, si fos una empresa privada estaria en fallida ja que no té suficients ingressos per pagar els deutes que actualment té que pagar.
Si no s’accepta encara ho tindrem més difícil ja que l’estat espanyol cobrarà el deute de l’ajuntament dels PIE (Participació en els Ingressos de l’Estat), és a dir, ho anirà descomptant.
Actualment rebem mensualment 200.000 euros en concepte dels PIE que íntegrament serveixen per pagar les nòmines. 
En aquest Ple ens reiterem en la necessitat de fer un punt clar i entenedor de la situació actual del nostre ajuntament. 
Als socialistes de Tordera se’ns ha titllat sempre des de CIU de demagogs i fatalistes, se’ns ha desprestigiat políticament perquè sempre, des de fa molts anys, hem denunciat la manca de previsió del govern, la seva política de nous rics i de manca d’estalvi, l’amiguisme, els sous desorbitats dels regidors i càrrecs de confiança i la poca transparència de l’empresa pública urbanística TUA, aquí en tenim els resultats. 
Veurem com ens en sortirem, però Tordera ho pagarà molt car ja que aquest govern i com ja hem dit en infinites ocasions, ha hipotecat el futur de Tordera per molts anys.Escolteu la intervenció del PSC en aquest Ple i la resposta de l’alcalde, al nostre entendre prepotent i de inseguretat davant les perspectives futures.intervenció PSC  
intervenció alcalde


Primera instància que hem presentat adreçada al departament de Intervenció, per començar a treballar la situació econòmica-financera i liquiditat de l’ajuntament de Tordera

VALORACIÓ DE L’ENDEUTAMENT DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA EN REFERÈNCIA ALS RECURSOS ORDINÀRIS

DE LA PROJECCIÓ ECÒNOMICA FINS L’ANY 2022 SEGONS PLA D’AJUST RD LLEI 4/2012, LA QUANTITAT D’IBI DE 2011 CORRESPON AL QUE L’AJUNTAMENT HA COBRAT O CORRESPON AL PADRÓ?

VALORACIÓ SI S’ESCAU, DE LES OPES A 31.12.11 QUE NO HAN ENTRAT AL PRESSUPOST 2012

RELACIÓ DE PROVEÏDORS I CONSORCIS QUE HAN QUEDAT FORA DEL RD LLEI 4/2012

RELACIÓ DEL DEUTE PER QUOTES DE LES URBANITZACIONS DETALLAT PER CADA URBANITZACIÓ

QUANTITAT QUE DEU L’AJUNTAMENT DE TORDERA EN CONCEPTE DE CRÈDITS BANCÀRIS DETALLAT PER ENTITAT BANCÀRIA I TERMINIS          

2 comentarios:

Anònim ha dit...

You could definitely see your enthusiasm in
the work you write. The world hopes for even more passionate writers such as you who
aren't afraid to mention how they believe. Always go after your heart.
My weblog :: cool articles about animals

Unknown ha dit...

Thank you very much for your comment. We always go after our heart!

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por tu comentario!