RESUM DEL PLE DEL 29 DE MAIG 2014

dissabte, 14 de juny del 2014

Aprovació provisional de l’Ordenança fiscal núm. 36, Taxa per a la prestació del Servei d’Escola Bressol.

En absolut d’acord en aquest punt i en conseqüència votem en contra de l’augment de la taxa d’aquest servei municipal.
Aprovació provisional Ordenança fiscal nº 36, Taxa Escola Bressol



Creiem que l’ajuntament pot fer front a aquesta despesa.
Només falta voluntat i formes de fer política, per exemple només abaixant un 1% els sous dels regidors i dels càrrecs de confiança podríem resoldre aquesta pujada.
Posicionament PSC







Pel que fa a la resta de punts de l’ordre del dia, són temes que no passen de ser merament administratius, en concret de l’àrea d’urbanisme per anar complint els tràmits i requisits que demanen les administracions supramunicipals. Hi votem favorablement.
Les mocions que es presenten també s’aproven per unanimitat.

La moció que presenta el nostre grup a favor d’un servei sanitari digne a l’Alt Maresme i La Selva, també s’aprova per tots els grups. La regidora de l’àrea diu que no està assabentada de cap canvi en el servei, malgrat que els professionals sanitaris han alertat i s'han mobilitzat per aturar els plans de la conselleria.

 Moció a favor d'un servei sanitari digne

S’entren tres punts per urgència:

Aprovació del reajustament del traçat de la línia de terme en el marc de l’expedient d’alteració dels termes municipals de Sant Cebrià de Vallalta i Tordera, en l’àmbit de la Urbanització de Castellar d’Índies.

Aprovació inicial de la Modificació puntual del PGOUM per a la determinació dels usos admesos en el sòl urbanitzable agrícola (Clau A01)

Modificació de determinades condicions financeres del crèdit ICO regulat per Reial Decret Llei 4/2012
Modificació de determinades condicions financeres del crèdit ICO regulat per Reial Decret Llei 4/2012

Els dos primers punts són de caire administratiu, a destacar el segon punt urgent, pel qual s’introdueixen nous usos en sòl urbanitzable agrícola. Entre els nous usos està el Turisme Rural i els Càmpings que tot i que ara estaran permesos, es necessitarà disposar d’un Pla Especial que en qualsevol cas haurà de ser aprovat per l’Ajuntament.

El nostre vot ha estat favorable, entenent que tot el que, dins la legalitat, sigui generador de llocs de treball i activitat econòmica, és necessari per Tordera.

En el punt del crèdit ICO en el qual a l’ajuntament de Tordera se li permet la possibilitat de canviar les condicions financeres inicials, el nostre vot ha estat contrari tal com exposem en el tall de veu per part del nostre portaveu.

Posicionament PSC Tordera







PRECS I PREGUNTES -  PSC Tordera







1. La resposta del regidor d'Hisenda a la primera pregunta, tal com es pot escoltar en el tall de veu, és que Inditex en el seu dia va dipositar una fiança (no aclareix de quants diners parlem) a l’ajuntament, i que si no ho paga s’agafarà el cost d’aquests treballs de la fiança. Això va ser tot.

No va respondre ni qui ho va encarregar, ni si existeix un projecte, i hem d’entendre que no està pagat. Resumint no va respondre res.

Quan es va aprovar el ROM tots els grups polítics i els ciutadans hem de presentar les preguntes que farem al Ple per instància, amb 48 hores d’antelació, precisament perquè se’ns pugui respondre amb precisió i claredat el què preguntem, però sembla ser que quan es toca el tema Inditex, l’equip de govern ja tremola, tot es converteix en tema tabú, poc transparent i fins i tot no es compleixen les normes aprovades per plenari.
Resposta Regidor Marçal Vilajeliu







2. Tot i la resposta exhaustiva de la regidora a la segona pregunta, en aquest cas en concret no estem gens convençuts de la bona gestió en termes de seguretat. Contínuament hi ha robatoris en comerços i cases particulars, actes incívics de tota mena, queixes dels veïns. Som conscients que la policia no pot estar per tot arreu, però seria una bona acció incrementar la vigilància a les urbanitzacions i no ens val que no es tenen recursos, és una qüestió de bona planificació econòmica. Està molt be ser VILA FLORIDA però estaria millor optar a ser VILA SEGURA.
Resposta de la Regidora Silvia Catalá

3.En aquest cas no ens quadren les quantitats que ens donen dels deutes de les quotes de les urbanitzacions i a ells tampoc els hi quadren perquè diverses vegades ens han donat dades diferents en resposta a aquesta mateixa pregunta. En ser una qüestió que afecta directament als pressupostos i donat que l’alcalde sempre atribueix bona part del dèficit de l’ajuntament als deutes de les urbanitzacions. Exigim que facin un estudi rigorós i presentin els imports exactes i definitius.
Resposta del Regidor Marçal Vilajeliu


4. Ha quedat clar que l’ajuntament encara no ha fet el registre de reparcel·lació al Registre de la Propietat de Pineda de Mar de les urbanitzacions de Terrabrava i Àgora Parc, tot i que els veïns ja ho han pagat. L'explicació de la regidora és molt extensa però no va puntualitzar de quina de les urbanitzacions parla.
Resposta de la Regidora Rosa Salarichs


5. A la nostra petició d'ampliar el servei de bus al cementiri, ens varen respondre que estan estudiant afegir a aquesta ruta un bus addicional a la setmana amb un horari que permeti als usuaris estar més estona al cementiri.
Continuarem treballant perquè això és solucioni.
Resposta de l'Alcalde Joan Carles Garcia

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por tu comentario!