PLE ORDINARI 22 DE DESEMBRE DEL 2016 - RESUM

dimarts, 10 de gener del 2017

Acabem d'encetar un nou any, i desitjant que hàgeu passat unes bones festes, us oferim aquí el nostre resum de l'últim ple de l'any 2016.

Aquest últim ple només ha fet que confirmar la política d'opacitat i improvisació, que ja és tradicional en l'equip de govern de CIU, ara PDECAT, tirant endavant sense contemplacions, tot i que ara amb el suport d'un trànsfuga, el senyor José Carlos Villaro.

En primer lloc es presenten els punts d'urgència, que són la incorporació del nou regidor Carles Aulet, que substitueix, per renúncia, al regidor Marc Unio, i el repartiment del cartipàs municipal.

El regidor Carles Aulet, s'incorpora a l'equip de govern, amb una retribució anual bruta de 36.791 Euros en regim de dedicació exclusiva, i s'incrementa la dedicació del regidor Marçal Vilajeliu al 80% amb una retribució anual bruta de 35.679,18 Euros.

Aquest és un tall de la lectura que en fa la secretaria municipal:



I aquí podeu sentir el posicionament del nostre grup municipal, en veu del regidor Rafa Delgado, i el sentit del vot, que com no podia ser d'altra manera, és contrari.



2.-  Declarar l’any 2017 com a any Bertrana a Tordera i nomenament de Prudenci Bertrana com a fill il·lustre de Tordera.

En aquest cas el vot del PSC Tordera, és favorable, ja que com diu en Rafa Delgado, la cultura ha de ser l'eix central.



3. - Moció que presenten els Grups Municipals d'ERC-GdT, PSC-CP i SOM Tordera de reforma del Reglament Orgànic Municipal per lluitar contra el transfugisme.

Al post publicat anteriorment podeu llegir el text complet d'aquesta moció que es va preparar conjuntament entre PSC, ERC i SOM.

En primer lloc el tall de veu del regidor Rafa Delgado, on explica el motiu de presentar aquesta moció.



A continuació, un, on els representants dels tres grups que presenten la moció exposen el seu punt de vista a la resposta de l'alcalde.



En Rafa Delgado fa un altre intervenció respecte de la valoració jurídica que en fa l'Alcalde, argumentant que no es pot incloure aquest punt al ROM:



El regidor trànsfuga, Jose Carlos Villaro es posiciona, evidentment, en contra i continua defensant el seu dret a fer el que vulgui.



I a continuació el mateix regidor qualifica de "galliner", no sabem bé si als regidors de l'oposició o al públic, i sorprèn l'audiència dient que té l'acta de diputat.



La regidora Carme Fernandez demana la paraula per mostrar el seu rebuig a les paraules del trànsfuga Jose Carlos Villaro.



I finalment l'Alcalde, que tanca el debat mostrant el seu orgull pel fet de tenir un trànsfuga a l'equip de govern.



S'ha perdut un altre gran oportunitat de reivindicar la ètica en la política i recuperar la credibilitat de l'equip de govern i ha quedat pales que per tal de conservar sous i cadires no es paren davant de res. La moció es rebutja amb 8 (ERC,PSC, SOM) vots a favor i 9 en contra (CIU, Trànsfuga, PP)

4.-Moció que presenta el Grup Municipal de CiU (PDECat) per a la protecció i gestió conjunta del delta de la Tordera.

Intervenció del nostre regidor Rafa Delgado, amb vot positiu.



PRECS I PREGUNTES PSC TORDERA

Pregunta/Prec sobre les deficiències i les irregularitats que destacava una auditoria sobre les obres d'Aqualia.



La resposta del regidor Marçal Vilajeliu, molt similar a les donades anteriorment, però del Maig fins ara no han lliurat els documents sol·licitats. Tot i que es obligació de l'administració local, situacions com aquesta es repeteixen continuament.


2. Les lluminàries de Nadal

Pregunta "in voce" sobre l'asfaltat del carrer del corredor.



El regidor trànsfuga d'urbanisme, J.C. Villaro, no ha pogut preparar una resposta, no sap de quin carrer es tracta i per tant, en aquest moment no pot donar cap mena d'informació.



Prec de la nostra regidora, Toñi Garcia sobre les deficiències a l'aparcament del mercat de la Fruita, que es poden veure a la foto.



Prec reclamant la convocatòria de la Mesa d'habitatge, que tambe presenta la regidora del PSC Tordera, Toñi Garcia



Respon als dos precs, el regidor Josep Llorens, "prenent nota".



Per últim, la regidora Carmen Fernandez fa una pregunta i una suggerència, sobre la distribució de les lluminàries de Nadal.



Respon el regidor Josep Llorens




0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por tu comentario!