PLE ORDINARI 27 D'OCTUBRE DEL 2016 - RESUM

dilluns, 31 d’octubre del 2016

Indignació pot ser la paraula que defineix l'ambient que es va viure en aquest últim ple, amb molta assistència de públic, ja que el govern municipal va decidir suspendre el Consell de la Vila, per evitar les preguntes directes dels ciutadans sobre el trànsfuga senyor Villaro. És especialment greu, en aquests moments en que molts ciutadans es senten allunyats de les institucions i dels polítics, que una acció com la que han portat a terme entre l'actual govern de CIU i el Sr. Villaro, només fa que reafirmar la sensació dels ciutadans que ni els uns ni els altres estan veritablement al servei del poble. Es pot evitar, es pot adreçar, tenim les eines per fer-ho, però cal voluntat política, ètica i honorabilitat, cosa que per ara ni l'actual govern ni el trànsfuga, Sr. Villaro, han demostrat que tenen.
Aquests eren els punts a tractar durant aquest ple i a sota us deixem els talls de veu que hem considerat d'interès, amb els nostres comentaris.
1.- Aprovació de l’acta de la sessió ordinària del Ple de 29 de setembre de 2016. 
2.- Donar compte del Decret d'Alcaldia núm. 2016/1309, de data 17 d'octubre de 2016, per mitjà del qual s’avoquen les competències delegades al regidor Sr. Salvador Giralt Carrillo i se li revoca la titularitat de l’Àrea General de Serveis Personals, es revoca el seu nomenament com a membre de la Junta de Govern Local i es revoca la seva designació com a 2n tinent d’alcalde.

3.- Aprovació de la modificació del règim de dedicació del regidor Sr. Salvador Giralt Carrillo i revocació del seu nomenament com a representant del Govern Municipal a diferents organismes col·legiats.

El Primer tall correspon al Salvador Giralt, com a representant de SOM Tordera, que és el grup que ha presentat la renúncia, tot i que lamentablement un dels components del grup, José Carlos Villaro, ha decidit no acatar la decisió de l'assemblea i anar per lliure.


A continuació l'alcalde ha donat la paraula a José Carlos Villaro. Hem fet només un petit extracte on intenta justificar aquesta decisió, en part, pel fet que no es podia desgravar les despeses de desplaçament en declaració de la renda:

En Rafa Delgado, el portaveu del grup municipal del PSC, ha expressat la indignació del nostre grup, igual que la de molta gent de Tordera, pel fet de tenir un trànsfuga al govern municipal, i ha donat el seu suport al regidor Salvador Giralt.


4.- Aprovació inicial de l'establiment i prestació del servei públic municipal de control dels aparcaments en diversos espais de la vila durant els diumenges de mercat setmanal.

Després de tres anys reclamant ple rere ple, que el contracte del control dels aparcaments havia ja caducat i de la pèrdua de públic que ve patint el mercat setmanal de la nostra vila, degut a l'increment de preu, finalment es presenta al ple. En Rafa Delgado comença la seva intervenció dient alló que fa temps moltes veus del poble i dels marxants diuen:
  "Nosaltres votarem no perquè com hem manifestat repetidament, cobrar l’aparcament és un dels factors que ha contribuït a la decadència del mercat dels diumenges."
A més el contracte que es va signar l'any 2008 es va fer de la següent manera:

1.- L'Ajuntament de Tordera és titular del servei dels aparcaments municipals emplaçats en terrenys de domini públic o arrendats a diversos propietaris,
Fonaments de dret: La naturalesa de Centre de Treball Especial que té l'empresa GIROPARK, S.A.U., del GRUP MIFAS, així com la qualitat d'entitat sense ànim de lucre que ostenta la FUNDACIÓ PRIVADA MIFAS, motiven l'excepció licitatòria de la present adjudicació de gestió de serveis, que s'ha dut a terme per procediment negociat sense publicitat.

(L’exercici 2016 està liquidat fins al mes d’abril.)
Exercici
Import recaptat
IVA
Import recaptat net
Import liquidat
2014
104.214,17 €
18.086,76 €
86.127,41 €
38.757,33 €
2015
115.778,87 €
20.093,35 €
95.682,50 €
43.057,14 €
2016
             30.685,09 €             5.325,51 €           25.359,58 €           11.411,81 €

5.- Aprovació provisional de les Ordenances Fiscals reguladores dels tributs municipals per a l'exercici 2017.

El regidor Marçal Vilajeliu explica molt satisfet la modificació de les Ordenances Fiscals, com cada any tot i que no sempre s'entra en detall per tal de no aixecar la llebre abans de temps, ni s'informa adequadament a les persones a qui puguin afectar.

El nostre portaveu, en Rafa Delgado, exposa la preocupació del grup municipal del PSC, per la manca de compliment de la majoria de temes que suposen millores, com subvencions i/o reduccions en certes taxes, i posa alguns exemples d'aquests incompliments:

 "Votarem negativament perquè una cosa es el que aprovem al ple i una altra cosa l’aplicació que fan vostès dels acords de ple. En el cas de les bonificacions de l’IBI, moltes persones que han anat a serveis socials per a informar-se del que havien de fer per a demanar les bonificacions de l’IBI, s’han trobat que allà no en sabien res i per tant no van poder orientar-les per a fer el tràmit."

"Un altre exemple el tenim amb la moció que es va aprovar en aquest ple PER LA SANCIÓ DELS IMMOBLES PERMANENTMENT DESOCUPATS PROPIETAT D'ENTITATS FINANCERES I ALTRES GRANS EMPRESES.
En el cinquè punt del acords es decidía:
Cinquè.- Imposar fins a 3 multes coercitives que poden arribar als 100.000 euros, tal i com determina l’article 113.1 de la LDCH, prèvia advertència, si transcorregut el termini fixat no s’ha produït l'ocupació de l'immoble.
Vostes van votar favorablement, però un cop mes no han complert el seus compromisos i per aquest motiu, el nostre vot es negatiu a la seva proposta."
 

6.- Autorització de concessió de compatibilitat per a l'exercici d'activitats privades a la treballadora amb número de matrícula 814.

En aquest punt tots els grups varen votar favorablement.

Finalment va entrar per urgència, aquest punt:

7.-Aprovació de la modificació del règim de dedicació del regidor José Carlos Villaro. Proposta de dedicació al 100%, amb sou equiparable a la resta de regidors de govern amb la mateixa dedicació.

La secretaria municipal llegeix els detalls d'aquest punt:


En Salvador Giralt, posa en dubte la legalitat de l'increment de sou del Sr. Villaro, igual que posteriorment ho fa el nostre regidor Rafa Delgado:


Posem també un petit tall de veu del José Carlos Villaro, per qui aparentment l'opinió dels veïns i veïnes que eren al ple, no és important.


En Rafa Delgado llegeix en detall l'acord que varen signar els partits, inclosa CIU, actual PDC, per tal d'evitar el transfuguisme, ("ACUERDO SOBRE UN CÓDIGO DE CONDUCTA POLÍTICA EN RELACIÓN CON EL TRANSFUGUISMO EN LAS CORPORACIONES LOCALES") en el que un dels punts diu:

"d) Igualmente, los Partidos Políticos se comprometen a no aceptar en sus equipos de Gobierno municipal a miembros de la Corporación que se hayan convertido en tránsfugas con respecto a sus grupos de procedencia, y rechazan la posibilidad de que por parte del Alcalde se efectúe cualquier nombramiento político que implique atribuciones de gobierno o delegación genérica o especial de las mismas, con los consiguientes derechos políticos y económicos, en favor de los tránsfugas.."

Entenem per tant que el govern local de CIU està incomplint aquest acord. El Sr. Villaro, ja ha estat expulsat del grup municipal de Som Tordera. Per tant els responsables de CIU- actualment PDC- que han aceptat un trànsfuga, per tal de mantenir-se en el govern haurien de patir-ne les conseqüències, especialment per l'increment en el sou fins a gairebé 37.000 €/Any.



Com a últim punt i en relació amb el mateix tema, es presenta a aprovació el canvi de assistències als òrgans col·legiats i la pujada de sou del trànsfuga, José Carlos Villaro, el seu sou anual brut serà a partir d'aquest moment de 36.791,00 € , i al que es podrà afegir "el dret a ser indemnizat per les despeses realitzades en l'exercici del seu càrrec".
El Sr. Villaro no viu a Tordera. Cobren dietes els treballadors quan es desplacen al seu lloc de treball?
En coherencia, el nostre grup vota en contra, i a l'àudio podeu escoltar les raons:


Finalment en l'apartat de precs i preguntes, el nostre grup manifesta que ha decidit retirar les que tenien preparades, en senyal de protesta per aquests fets que minen la credibilitat de la democràcia i les institucions.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por tu comentario!