COMUNICAT DEL PSC DE TORDERA

dijous, 3 de novembre del 2016

El passat dijous, 27 d’octubre de 2016, en el Ple ordinari del nostre Ajuntament va quedar  reflectit el que  ha suposat el trencament del pacte entre CIU, actualment PDC, i   SOM Tordera.

Després d’unes setmanes   en les quals   l’assemblea de SOM Tordera havia decidit sortir  del govern  i per conseqüència   deixar les diferents regidories que tenien delegades  vam assistir a  un espectacle deplorable.

El passat dia 13 d’octubre fan efectiva,  els regidors de SOM TORDERA, Sr. Salvador Giralt i José Carlos Villaro, la seva renuncia al entrar   una instància signada pels ells i el president de la coalició,  comunicant a l’Alcalde la seva decisió.

En el Ple, vam  veure com un dels dos regidors, el Sr. José Carlos Villaro,  es quedava en el govern en la condició de regidor no adscrit i per tant no representant a cap partit.  Això en altres paraules i per ser més exactes en condició de trànsfuga.

Regidor no adscrit és una manera suau de dir  trànsfuga.  Trànsfuga és una denominació atribuïda en política a aquells representants que, elegits en les llistes d’un partit, no abandona el càrrec després de separar-se del partit que el presentà com a candidat.....,  i pacten amb altres forces polítiques per a canviar o mantindré la majoria governant,.... Sovint el transfuguisme té lloc per motius il·legals, inconfessables i socialment inacceptables, més que ideològics.

Per tant en  el Ple,  va quedar prou clar que  CIU, ara PDC,  és capaç de acceptar en el seu equip un trànsfuga per mantenir-se en el poder.
Així, se li van retornar al Sr. Villaro, les regidories   a les que ell havia renunciant el passat dia 13 , una d’elles, urbanisme, i se’l va PREMIAR  pujant-li el sou a 36.791,00€ bruts, i al que se li  reconeix també, el dret de ser indemnitzat per les despeses efectives realitzades en l’exercici del seu càrrec. A tot això,  li  haurem de sumar les corresponents despeses de  la seguretat Social.

El que va passar l’altre dia en el Ple és encara més greu si  afegim  que en l’any 2006, es va signar   un pacte entre diferents  partits  per tal  d’evitar el transfuguisme i   un dels partits signant  és  CIU ara PDC.

I  tot això li sumem  que l’article 73.3 de la LBRL  diu que als trànsfugues  els drets econòmics i polítics no podran  ser superiors als que cobrava anteriorment.

En el Ple , se li va advertir, per part de tots els partits de l’oposició a excepció del PP, a l’alcalde, el Sr. Joan Carles García Cañizares, de l’existència d’aquest article  i de la possible il·legalitat que estava cometent.  Malgrat tot, el sou del Sr. Villaro es va aprovar amb els vots de CIU, ara PDC,  del  PP i del regidor trànsfuga Sr. VILLARO.

Per tot això, el PSC de Tordera,   manifesta  al seu rebuig  a actuacions com les que es van donar en el Ple  i es suma a la repulsa ciutadana  de totes aquelles persones que van venir a defensar la democràcia i la legalitat i a totes aquelles que reclamen  dels polítics actituds de fermesa davant de qualsevol actitud reprovable.


I demanem a l’alcalde, Sr. Joan Carles García Cañizares que compleixi el pacte antitransfuguisme que van signar tot els partits polítics, entre ells el Sr.  Jordi Jané per CIU, ara PDC, l’any 2006.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por tu comentario!