Secretaria de Política Municipal - Sobre la detenció de l'alcaldessa de Berga

dimecres, 9 de novembre del 2016

Companyes, companys,

Divendres al matí vam tenir notícia de la detenció de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, de la CUP.  Venturós es va negar a declarar en dues ocasions davant del jutge, que l'investiga per haver mantingut l'estelada que oneja al balcó de l'Ajuntament en períodes electorals. Segons les informacions de les quals disposem en aquests moments, extretes dels mitjans de comunicació que recullen la notícia, els mossos l’han detinguda per ordre judicial per tal de posar-la a disposició judicial i que se li pugui prendre declaració.

Des del Partit dels Socialistes de Catalunya lamentem que s’arribin a aquestes situacions amb electes locals, situacions que no ajuden gens a la bona imatge ni de les figures polítiques ni de les administracions, com tampoc al bon govern dels ajuntaments. 

Volem manifestar que nosaltres sempre estarem al costat del compliment de la llei com a base indispensable del sistema democràtic, perquè defensem la legalitat sense entrar en judicis sobre els fets jutjats. 

Volem posar de relleu, també, que la pràctica de la desobediència té aquestes conseqüències i la interessada, en aquest cas, n’estava informada, segons fonts judicials; qui decideixi desobeir ha d’acceptar les conseqüències que se’n deriven. 

I finalment, remarquem que, segons les informacions publicades, aquesta detenció es produeix per la no compareixença de l’alcaldessa de Berga davant del jutjat en dues ocasions, no pas per haver posat l’estelada al balcó de l’Ajuntament, i que es fa per ordre judicial i amb l’objectiu que Montse Venturós comparegui al jutjat i se li pugui prendre declaració.

De nou, lamentem aquests fets i desitgem que acabi aquesta tendència a la desobediència a la llei establerta per al bon govern democràtic dels nostres pobles i ciutats per part de certs càrrecs electes i representants institucionals tinguin.


logo firma
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE)
Carrer Nicaragua 75
08029 Barcelona

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por tu comentario!