PLE ORDINARI 24 DE NOVEMBRE DEL 2016 - RESUM

dilluns, 5 de desembre del 2016

Abans de començar el ple, es llegeix el MANIFEST INSTITUCIONAL AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES que se celebra el 25 de novembre de 2016, i al que tots els grups municipals s'hi han adherit.

Desitgem que en un futur no massa llunyà es pugui deixar de celebrar perquè ja no calgui. Que les dones arreu del món no hagin de patir més violència, i que la igualtat entre les persones, homes i dones sigui una realitat.



2.- Presa de coneixement de la renúncia del regidor Sr. Marc Unió Puig, com a regidor del Grup Municipal de CiU (PDECat) de l'Ajuntament de Tordera i de proposta de la persona cridada a suplir la vacant.

-L'alcalde anuncia la renúncia del Regidor Marc Unió i que la persona que entrarà com a regidor serà el Sr. Carles Aulet. Podeu sentir el comentari i el sentit del vot del nostre cap de llista Rafa Delgado.



El que no queda clar és si el nou regidor Carles Aulet és farà càrrec de l'àrea de competències del regidor Marc Unió o si li assignaran la que tenia en la legislatura anterior, ni qui, en aquest segon cas, farà la feina que fins ara ha portat a terme en Marc Unió.

Com sempre l'equip de govern de CIU/PDC manté el secretisme històric al qual ja ens té acostumats.

3.- Presa de coneixement de la renúncia del regidor Sr. José Carlos Villaro Gumpert al règim de dedicació exclusiva que li va ser reconegut mitjançant acord del Ple, en sessió de data 27 d'octubre de 2016, com també als nomenaments a determinats òrgans col·legiats dels quals no formava part amb anterioritat, efectuats a la mateixa sessió plenària.





Els fets desmenteixen les paraules del regidor trànsfuga, tal com explica el nostre regidor Rafa Delgado.


4.- Aprovació inicial de l'expedient de modificació de crèdit núm.28/2016, de crèdit extraordinari i de suplement de crèdit, finançat per transferència entre partides, del pressupost de l'exercici 2016 de l'Ajuntament de Tordera.



La clara discriminació que aquest equip de govern de CIU/PDC fa respecte a les escoles públiques, que han patit i pateixen les pitjors retallades impulsades pel govern Central i pel govern de la Generalitat, és característica. Queda pales que la dreta no està per l'educació de les classes treballadores, perquè l'educació de qualitat i gratuïta crea dones i homes lliures i amb criteri, cosa que a ells no els convé gens.

5.- Moció presentada pel Grup Municipal de SOM TORDERA-ENTESA (ICV-PD-E) per uns pressupostos socials i una fiscalitat progressiva.


Tot i el vot favorable del PSC, la moció va ser rebutjada, per 4 vots a favor (PSC y SOM Tordera) 5 vots en contra (ERC y PP) y set abstencions (CIU).

Com ja es habitual el regidor trànsfuga, senyor Villaro va mostrar la seva cara mes reaccionaria en el seu posicionament.


6.- Moció presentada pel Grup Municipal de SOM TORDERA-ENTESA (ICV-PD-E) relativa al lloguer abusiu.


En aquest cas el nostre vot va ser d'abstenció, per les raons que explica el regidor Rafa Delgado, ja que la solució al problema de l'habitatge no és posar límits al preu, reduint així l'oferta, sinó crear habitatge social per tots aquells que la necessiten, sense per això perjudicar a cap propietari particular.

7.- Moció presentada per tots els grups polítics municipals sobre la mobilitat al Maresme.



8.- Moció presentada per urgència pel grup municipal del PSC Tordera - Reclamar mesures urgents per pal·liar els efectes i eradicar la pobresa energètica.



Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat, esperem que no quedi en paper mullat com altres acords que s'han aprovat als plens i que aquest cop es portin a terme tots els punts. Per tots aquells ciutadans i ciutadanes de Tordera que no disposen ni del mínim que requereix una vida digna, farem el seguiment per assegurar-nos que es compleix.

Precs i Preguntes

La primera pregunta la fa la nostra regidora Toñi Garcia sobre l'import que es cobra als veïns per les franges d'incendis i el seu cost total.


Respon el regidor Marçal Vilajeliu



La segona pregunta va dirigida al regidor trànsfuga senyor Villaro, pel sobrecost de les obres que Aqualia a fet a Tordera.



Tot i ser una pregunta sobre obres, l'alcalde diu que no és competència del regidor trànsfuga senyor Villaro, sinó del regidor Marçal Vilajeliu, que aprofita per respondre alhora al primer prec que fa la regidora sobre Aqualia i la documentació que l'ajuntament encara no ha lliurat.





La tercera pregunta dirigida també al regidor trànsfuga senyor Villaro, és sobre l'incompliment reiterat del calendari de recollida de poda i andròmines.




La quarta pregunta la formula la nostra regidora Carmen Fernandez, que va sobre la devolució dels imports cobrats als veïns de Terra Brava, dins de les quotes urbanístiques, pel registre que no s'ha portat a terme.



Tot i ser un tema d'obres, és a dir que correspon al Departament d'Urbanisme, tampoc en aquest cas respon el regidor trànsfuga, senyor Villaro, sinó l'Alcalde, que esperem que compleixi el compromís i no s'allargui 10 anys mes.

Respecte al fet que el regidor trànsfuga, senyor Villaro no respongui a les preguntes que teòricament li corresponen, com a regidor d'urbanisme, ens fa pensar que, o bé no confien en la seva capacitat per resoldre i respondre, o que no li estan passant la informació necessària.



La cinquena és sobre els comptes del Patronat del Teatre, que la fa de nou la regidora Carmen Fernandez.



La resposta del regidor Josep Llorens, no dona cap mena d'informació remetent a la nostra regidora al mateix Patronat.



El segon prec que fa la nostra regidora, és sobre la creació d'una mesa de mobilitat i la possibilitat d'implementar l'us de la bicicleta a Tordera.



Respon a aquest prec la regidora Barbara Vergés.



0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por tu comentario!