PLE EXTRAORDINARI PER DONAR SOLUCIONS AL FENOMEN DE L´OCUPACIÓ A TORDERA

dijous, 2 de febrer del 2017

PETICIÓ DELS GRUPS MUNICIPALS DEL PARTIT POPULAR DE CATALUNYA, PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA I SOM TORDERA ENTESA, DE PLE EXTRAORDINARI PER DONAR SOLUCIONS AL FENOMEN DE
L´OCUPACIÓ A TORDERA

L’ocupació d’habitatges a Tordera no és un fet puntual i passatger lligat a la crisi econòmica, sinó que s’ha convertit en un fenomen creixent i fora de control amb conseqüències molt negatives per als veïns, per a les famílies que han ocupat habitatges per necessitat vital i per la convivència al nostre poble.

La manca d’una política d’habitatge no ha donat resposta a les famílies de Tordera que han perdut el seu i l’arribada d’ocupants de fora del municipi ha provocat la saturació de Serveis Socials que no disposen dels recursos humans ni econòmics per a atendre de manera suficient i adequada a les persones del nostre municipi que demanen ajuda per a viure dignament. L’efecte crida, potenciat per la permissivitat del govern municipal de Convergència amb determinats perfils d’ocupants i amb delinqüents organitzats que es dediquen al lloguer il·legal de pisos ha provocat un augment de l’ocupació d’habitatges per part de persones de fora del municipi que vénen a Tordera pel motiu de què aquí és més fàcil que a altres poblacions.

Els veïns propietaris de pisos en finques a les quals hi ha habitatges ocupats han vist com els preus de venda i lloguer han baixat en relació a municipis on els seus ajuntaments han impedit el creixement d’aquest fenomen les estadístiques oficials també demostren un descens en la compravenda d'habitatges malgrat que al conjunt de Catalunya i als pobles del voltant hi ha un augment considerable.

Ja hem viscut situacions amb risc d’enfrontament entre veïns i “ocupes” que es dedicaven a activitats il·legals com la producció i tràfic de drogues que han proliferat com a causa i conseqüència d’aquesta vessant del fenomen. El govern municipal del PDeCAT no vol reconèixer el que està passant i prova d’això és que al passat ple del mes de gener el govern municipal ni tan sols va ser capaç de donar xifres de l’abast de l’ocupació d’habitatges a Tordera i més greu que això, va fer una interpretació plana del fenomen, englobant en la mateixa categoria a les persones de Tordera que necessiten un lloc on viure perquè han perdut el seu habitatge i als que venen de fora atrets per la permissivitat del govern municipal del PDECAT amb l’ocupació il·legal.

Des de la nostra responsabilitat, els regidors del Partit Popular de Catalunya, Som Tordera Entesa i Partit dels Socialistes de Catalunya, demanem la celebració d’aquest ple extraordinari per tal d’oferir als ciutadans i ciutadanes de Tordera solucions reals per a posar fre a l’ocupació il·legal d’habitatges i donar respostes efectives a les necessitats de les famílies de Tordera que demanen i mereixen la solidaritat del seu Ajuntament.

Per tot el abans exposat demanem que aquest ple aprovi els següents acords:

* Elaboració per part de Serveis Socials, Policia municipal, Serveis d'Habitatge i la PAH d'un informe sobre l'ocupació d'habitatges a Tordera.

* Implementació dels acords aprovats per aquest ple referents als habitatges buits propietat dels bancs i aplicació estricte en aquest sentit, del que dicta la llei de 18/2007, del 28 de desembre, del dret a l'habitatge.

* Donar assessorament efectiu des de l'oficina d'habitatge municipal a les famílies de Tordera per tal que es puguin beneficiar de les bonificacions i acords de ple en matèria d'IBI i dels pagaments a les empreses de subministrament de llum, aigua i gas.

* El Govern Municipal ha de definir, desenvolupar i aplicar un pla d'Habitatge Social que doni resposta a les necessitats de les famílies de Tordera que ho necessitin. Prioritzant la via de negociació amb les entitats bancàries propietàries de la majoria d'habitatges buits al nostre municipi i acabar amb l'efecte crida que s'ha anat produint fins ara.

* Intervenció immediata en els focus de conflicte mitjançant un protocol d'acció coordinada de Policia Municipal, Serveis Socials i Serveis d'habitatge per tal de donar solucions dignes i solidàries a les persones, però actuant amb fermesa amb qui no respecti els drets dels veïns alterant la convivència i posant en risc la seguretat ciutadana. Tanmateix com amb les persones que tenen una nul·la voluntat d'integració al municipi i als serveis d'inserció laboral.

* Donar un decidit impuls polític a la col·laboració amb el cos de Mossos d'Esquadra per a la lluita judicial i policial contra les xarxes de lloguer de pisos ocupats i contra la producció i tràfic de drogues al nostre municipi i de suport explícit a la tasca i actuacions realitzades per part de la Policia Local de Tordera.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por tu comentario!