PSC Tordera - CONTINUEM SENT OPOSICIÓ

divendres, 31 de març del 2017


Des del PSC, quan ens han presentat a aquest ple la qüestió de les retribucions als regidors sempre hem defensat que aquestes han d'anar lligades a la feina i a la responsabilitat que assumeix cada regidor. Fins a aquest moment els regidors del PSC cobrem per assistència al ple i a la comissió informativa. Recentment el Govern Municipal ens va oferir una dedicació per als portaveus dels grups municipals, oferta que vam desestimar amb el mateix argument abans esmentat. Malgrat que les feines d'oposició requereixen molt de temps i un treball que no sempre es veu, no creiem que hagi de ser retribuït amb una quantia superior què la que rebem actualment.

Com a resultat de la negociació sobre el pressupost municipal que els grups de Som Tordera i PSC hem mantingut amb el Govern, hem arribat a un acord per a tirar endavant una sèrie de projectes que creiem necessaris per a solucionar alguns dels principals problemes que afecten el nostre poble. El procés de negociació va començar amb una proposta conjunta de Som Tordera i el PSC, que té el seu origen en el pressupost alternatiu que vam elaborar arran del bloqueig en què ens trobàvem, donat que el Govern no tenia els vots necessaris per a aprovar el pressupost del 2017 i la impossibilitat, malgrat que ho vam intentar, de formar un govern alternatiu que hauria pogut aprovar i aplicar un nou pressupost.

Vam presentar aquesta proposta impulsats per la nostra voluntat de treballar pel bé del poble i pel sentit de la responsabilitat que ha de guiar l'acció política. La nostra va ser una proposta raonable, ambiciosa i viable que el Govern va rebre amb tanta prevenció com nosaltres vam rebre posteriorment la seva acceptació. La situació econòmica del municipi no permet fer meravelles, però fruit de l'anàlisi conjunta de la proposta, aquesta va ser acceptada. Superat aquest pas ens enfrontàvem al que era més complicat, com és la fiscalització i el control de l'execució de les partides pressupostàries. El pressupost és una declaració d'intencions que s'ha de traduir en fets i la nostra experiència ens diu que un cop aprovat el pressupost, tot depèn de la voluntat i la visió dels regidors responsables de portar a terme els projectes.

Per a superar aquesta situació hem arribat a un acord amb el Govern Municipal mitjançant el qual els regidors de Som Tordera i PSC rebem una delegació que ens habilita per a portar a terme aquests projectes en coordinació amb els responsables d'àrea.

Estem parlant del projecte rehabilitació de l'Escola Serra de Miralles. Aquí l'objectiu és que els alumnes gaudeixin d'un espai confortable i segur, malgrat que l'objectiu final és la construcció per part de la Generalitat d'un nou centre que doni continuïtat al projecte inicial de l'Institut Escola. Del projecte d'arranjament de voreres i millora de l'accessibilitat per als vianants, del projecte de millora de neteja viaria a les urbanitzacions, del projecte de tancament del pavelló de Sant Pere i del paviment del pavelló de Sant Andreu, del projecte d'Habitatge social i lluita contra la pobresa energètica. Del projecte de foment de l'ocupació i formació per a persones en situació d'atur i de la creació d'una comissió de seguiment pressupostari i d'una altra de pressupostos participatius ja pel 2018.

L'acord es limita a aquests projectes concrets i no és extensiu a la resta de l'acció de govern, amb la qual som i serem crítics i per tant continuarem treballant des de l'oposició amb els mateixos criteris d'exigència i responsabilitat que vam manifestar al començament de la legislatura.
Sabem que culminar aquests projectes serà difícil i que requerirà molta feina i esforç, a banda de les implicacions que té el fet que no formem part del Govern Municipal. La col·laboració i una actitud positiva dels responsables d'àrea seran imprescindibles per a la bona fi dels projectes i això s'haurà de demostrar en el treball del dia a dia.

Assolim aquesta responsabilitat amb el convenciment, que no hi ha prou en criticar el que altres no fan. Els ciutadans i les ciutadanes de Tordera pateixen problemes d'habitatge, de pobresa energètica, d'atur, de mobilitat i d'equipaments. Els regidors i els companys i companyes del Partit dels Socialistes de Catalunya estem en política perquè volem ser part de les solucions i per això fem aquest pas endavant.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por tu comentario!